معرفی


معرفی تولید پراکنده و خورشیدی

انرژیهای تجدیدپذیر شامل منابع متنوع و مختلفی بوده که از انرژیهای طبیعی و قابل دسترس به وجود می آیند با توجه به اینکه این انرژیها صورتی آرمانی ندارند اما استفاده از آنها موجب کاهش مصرف فرآورده های نفتی و اشتغال زایی شده و میزان آلایندگی محیط زیست را نیز کاهش میدهد . چشم انداز استفاده از این انرژی در کشور ما نیز همانند سایر کشورهای توسعه یافته از اهمیت قابل توجهی برخوردار بوده به گونه ای که دولت در برنامه پنجم توسعه برنامه ریزی لازم را صورت داده لذا با توجه به سیاستهای جهانی توسعه این انرژیها در کشور ما بمنظور حل مشکلات و ایجاد اشتغال اجتناب ناپذیر خواهد بود بررسیهای صورت گرفته در این رابطه حاکی از این بوده که توسعه استفاده از انرژیهای نو می تواند نقش بسزایی در افزایش درجه امنیت سیستم انرژی کشور ایفا نماید

ضرورت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر به جای سوختهای فسیلی برای آینده کشور الزامی می باشد .

نمونه های مختلف انرژی از جمله انرژی باد که توسط توربینهای بادی استحصال می گردد نیز صرفاً از ذخیره شدن انرژی خورشیدی که ظرفیتهای حرارتی ایجاد شب و روز می باشد بوجود می آید بنابراین منشاء انرژی‌های تجدیدپذیر باد نیز چیزی جز خورشید نیست منشاء انرژی برقابی نیز بخارشدن آب اقیانوسها و دریاها در اثر تابش خورشید صعود بخار آب به لایه های بالای هوا و حرکت آن بهمراه هوا و نزول باران و برف به هنگام صعود هوا به ارتفاعات که انرژی پتانسیل صعود خود را از گرمای خورشید دریافت کرده اند استحصال انرژی برقی وآبی توسط زدن سدها یکی از منابع دیگر انرژی‌های تجدیدپذیر محسوب می شود .انرژی زیست توده نیز چیزی جز استحصال باقیمانده انرژی ارگانیک اولیه ذخیره شده فتوسنتزی توسط گیاهان از ضایعات موجودات و گیاهان تبدیل شده به زباله در محیط بی هوازی بصورت گاز متان نیست.

ایران سالانه بیش از ۲۹۰۰ ساعت از آفتاب بهره‌مند است و یکی از کشورهای مناسب جهان در حوزه تولید انرژی‌های خورشیدی به شمار می‌رود؛ به گونه‌ای که مشترکان خانگی می‌توانند با خرید پنل خورشیدی و تاسیس نیروگاه روی پشت‌بام خانه خود، علاوه بر تامین نیاز، مازاد برق تولیدی‌شان را ۱۰ برابر گران‌تر به شرکت توزیع برق بفروشند.

از سال ۱۳۹۵ تاکنون، پیرو مصوبه وزیر نیرو درباره خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های تجدیدپذیر، عقد قرارداد خرید تضمینی برق خورشیدی از مشترکان غیردولتی آغاز شد و با توجه به روند فرهنگ‌سازی، استقبال شهروندان از این طرح رشد چشم‌گیری داشت؛از سوی دیگر در راستای اجرای مصوبه هیات وزیران درخصوص تامین ۲۰ درصد برق مصرفی از انرژی‌های تجدیدپذیر مشترکین مشمول طرح باید ۲۰ درصد کل انرژی مصرفی سالیانه هر اشتراک برق خود را از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر تامین کند. با توجه به اقلیم جنوب استان کرمان، مناسب‌ترین گزینه برای اجرا انرژی فتوولتائیک است. اعلام قیمت و فضای مورد نیاز کاملا وابسته به نوع تجهیزات به کاربرده، استراکچر و موقعیت ساختمان از لحاظ دریافت تابش سایه‌اندازی و قدرت نیروگاه است.

بر این اساس سرمایه‌گذاری در این طرح به عهده مشترک متقاضی است و شرکت توزیع برق جنوب استان کرمان موظف است با کلیه مشترکان متقاضی نصب مولد خورشیدی مطابق با دستورالعمل‌های مربوطه قرارداد خرید تضمینی با مدت ۲۰ سال منعقد کند.

مشترکان متقاضی احداث نیروگاه خورشیدی زیر صد کیلووات ، در جنوب استان کرمان برای دسترسی به سامانه مهرسان باید به نشانی SKED.CO.IR مراجعه کنند. همچنین در زمینه‌ی خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های تجدیدپذیربزرگ(بالای صد کیلووات) باید در سامانه الکترونیکی متقاضیان احداث نیروگاه تجدیدپذیربزرگ، در وب‌سایت رسمی ساتبا به آدرس الکترونیکی www.satba.gov.ir ثبت نام کنند.

1x 2x